Regen- en putwater

De werking van put- en grondwaterbehandeling

De eerste stap bij het behandelen van put- en grondwater is een wateranalyse, bij voorkeur door een geaccrediteerd laboratorium. Uit dit onderzoek gaat blijken welke elementen er in het opgepompte water aanwezig zijn. Vaak gaat dit om kalk (calcium en magnesium) en ijzer.

Belangrijk is dat de kwaliteit van het opgepompte water min of meer constant is. Hier komt de diepte van de geboorde put in het spel. Als vuistregel geldt dat een put vanaf 15 meter een waterkwaliteit levert die constant genoeg is om succesvol behandeld te worden.

Onze oplossingen voor grondwaterbehandeling

 

De twee belangrijkste factoren die bepalen welke processen gebruikt kunnen worden zijn de volgende:

  • De aanwezigheid van kalk. Als er moet onthard worden, gaan we altijd naar een oplossing met harsen. Voor huishoudens en kleine ondernemingen is de 4-in-1 filter ideaal.

  • De pH-waarde. Als er niet moet onthard worden en de pH-waarde voldoende hoog is, kan er gewerkt worden met klassieke ontijzering. Als de pH-waarde te laag is, werken we toch met een oplossing met harsen.
     

Er zijn nog andere factoren die de keuze van processen gaan beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van mangaan of ammonium, of verder nog nitraten en nitrieten. Onze specialisten weten hier altijd raad mee, en gaan u steeds de beste oplossing voor uw situatie aanbieden.

Wenst u meer informatie, of een offerte op maat? Bent u op zoek naar een oplossing voor een particuliere of professionele omgeving, of heeft u specifieke eisen aan de waterkwaliteit? Neem dan contact met ons op via contactformulier.

CONTACT
SOCIAL

Mechelsesteenweg 335

2820 Bonheiden

info@greenlifepro.be

Tel: +32 (0)15 68 12 68

  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon

© 2017 GreenlifePro. Proudly created with Config-it.com

LANGUAGES