Ventilatie + CLV

Ventilatie – Ventilatiesysteem C of D,

Een noodzaak in de moderne woningbouw en grondige renovaties. Om te kunnen genieten van een optimaal binnenklimaat moet uw ventilatiesysteem zorgen voor voldoende gezonde lucht in de woning. Dit alles volgens de EPB norm NBN D50-001 die de minima voor luchtverversing vastlegt in woon- en werkomgeving.

Woningen worden steeds beter geïsoleerd en luchtdicht gebouwd. Hierdoor is er geen natuurlijke aanvoer meer van verse lucht en wordt het vocht niet meer genoeg afgevoerd.

Om te kunnen genieten van een optimaal binnenklimaat moet een ventilatiesysteem zorgen voor voldoende gezonde lucht in de woning. Om dit te bereiken wordt er evenveel verse buitenlucht aangevoerd als er vervuilde lucht wordt afgevoerd. Het afvoeren van slechte lucht betekent in een verwarmde woning ook de afvoer van warmte en dus van energie (systeem C). Dit verlies kan opgevangen worden door gebruik te maken van een ventilatiesysteem met warmte-recuperatie (systeem D). Hierbij wordt de verse buitenlucht opgewarmd door de afgezogen binnenlucht met een rendement tot 85 % (met tegenstroom warmtewisselaar).

De ongezuiverde buitenlucht zomaar naar binnen blazen (al dan niet opgewarmd) betekent ook het binnenhalen van stof, geuren, vocht,… en kan vermeden worden door het gebruik van geschikte filters.

Een hele reeks ventielen staan ter beschikking. Voor woningventilatie wordt meestal gebruik gemaakt van ronde regelbare roosters. Ook vierkante designventielen zijn te verkrijgen.

Greenlifepro werkt met de ventilatiegroepen van CLIMA Industries wegens de uitstekende kwaliteit en het uitgebreide gamma (250 m³/h – 3500 m³/h). Bovendien is dit een Belgische fabrikant.

CONTACT
SOCIAL

Mechelsesteenweg 335

2820 Bonheiden

info@greenlifepro.be

Tel: +32 (0)15 68 12 68

  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon

© 2017 GreenlifePro. Proudly created with Config-it.com

LANGUAGES